معمارانه

برای ارتباط بیشتر با جامعه معماران...دانشجویان و فارغ التحصیللان عزیز معمار

معمارانه

برای ارتباط بیشتر با جامعه معماران...دانشجویان و فارغ التحصیللان عزیز معمار

کاغذ دیواری های مدرن برای دیوار اتاق

Wallpaper can be a hassle. It’s tricky and sticky and requires serious attention to detail when installing which is why most folks who even bother, leave it to the pros to make all the magic happen. But once you overlook the stigma of old fogie wallpaper, it does help to know what you’re purchasing, the materials used to make it and to see it in context and not just as a small sample strip on a website.

This is where wallpaper maker Omexco pulls it off. Their site showcases pictures of some beautiful contemporary style rooms with modern eclectic style wallpapers. These realizations (as opposed to just sample strips) really help the customer in making a choice. (In fact we would advise other furniture makers/designers to take a leaf out of Omexco’s book and put emphasize on product realizations than the product themselves on their websites.) The fact that they are manufactured in an eco-friendly way would make any trendy snob overlook the nuances of wallpaper and open up to the amazing possibility of having interiors like this. These modern style wallpapers are well capable of making your walls the focus of any room.


Having multiple colors and patterns of wallpaper in an open space creates opulence and a rich color scheme.


This living room is ultramodern and you probably never thought the fuchsia and grey textured wallpaper would jive together in one space. Notice how the wallpaper extends from the wall across the ceiling for a futuristic feeling.


Here they created interest by applying two different patterns while keeping the colors the same. Brilliant!


This avocado green wallpaper design gives the illusion of tall grass which visually extends the height of the ceiling.

ادامه مطلب ...

13 تصویر دیدنی از برترین طراحی ساختمانهای دانشگاهی دنیا

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: برخی دانشگاههای دنیا بر اساس طراحیهای شگفت انگیز ساخته شده اند که ضمن زیبایی نما در آنها فناوریهای نوین نیز بکار رفته است. در گزارشی تصویری تشریحی به معرفی 13 دانشگاه دنیا که از طراحی بسیار دیدنی برخوردارند می پردازیم.

به گزارش خبرنگار مهر، قالب تصویری ساختمانهای یکنواخت و خاکستری رنگ دانشگاهها را از ذهن پاک کنید زیرا کشورهایی در جهان وجود دارند که به منظور افزایش انگیزه تحصیلی در دانشجویان، بر روی طراحی خلاقانه دانشگاهها و دانشکده های خود متمرکز شده اند.

اگر همه دانشگاههای جهان از چنین طراحیهای زیبایی برخوردار بودند تصور کنید سالانه نرخ ثبت نام دانشجویان تا چه حد افزایش داشت. البته برخی نیز معتقدند چیزی که بیشتر از معماری ساختمان یک دانشگاه اهمیت دارد بار علمی دانشگاه است.

در تصاویر زیر 13 مورد از بهترین طراحیهای ساختمانهای دانشگاهی را مشاهده می‌کنید:




کالج اورستاد دانمارک

کالج اورستاد دانمارک با طراحی جدید و رنگارنگ و شیشه ای خود به یکی از محبوبترین دانشگاههای این کشور تبدیل شده است. پره های رنگی بیرون ساختمان این دانشگاه بطور خودکار با تابش نور خورشیده حرکت کرده و طراحی داخلی این ساختمان به گونه ای است که دانشجویان به راحتی در محوطه باز و مرکزی ساختمان امکان استراحت را دارند.



دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور

یکی از جذابترین سقفهای سبز دنیا متعلق به مدرسه هنر، طراحی و رسانه دانشگاه صنعتی نانیانگ در سنگاپور است. دیوارهای شیشه ای متعدد این ساختمان طوری تعبیه شده تا نور طبیعی محیط داخلی بنا را روشن کند. سقف چمنی دانشگاه محل ملاقات دانشجویان در اوقات فراغت است. ضمن اینکه مانند یک عایق عمل کرده و هوای داخل را خنک می‌کند.



مرکز اطلاعات، کامپیوتر و علوم هوش مصنوعی دانشگاه ام آی تی


بقیه عکسها و مطالب در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...

نقد و تحلیل یک اثر معماری به دو فرم مختلف ارائه

دوستان دو فایل پیوند برای دانلود ، تحلیل یک اثر معماری میباشد (  که یکی در قالب فایل پاور پوینت و دیگری به شکل یک شیت که با فتوشاپ کار شده است و پلات گرفته شده ، تحویل داده شدند.

این دو نمونه را برایتان به اشتراک میگذارم .

1- نمونه کار تحلیل(ارائه با فتوشاپ )

2- نمونه تحلیل همان اثر با پاور پوینت ( ایراد کوچک این کار ، ریز بودن محتوی صفحات است که به راحتی میشد هر بررسی روی پلان را در صفحه ای مجزا در نظر گرفت )


امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرند !

پ.ن : هر دو کار از کارهای دانشجویان سمای کرج میباشند .

نورپردازی در طراحی داخلی

اگر از نور کامل و طبیعی خورشید که گستردگی و کیفیت آن قابل مقایسه با نورهای دیگر نیست صرف نظر کنیم، استفاده از نور آبی مصنوعی و چراغ های روشنایی، به نیازی ضروری و همیشگی تبدیل شده است.
به خصوص نقش نورپردازی در معماری داخلی بسیار مهم و جذاب می نماید.
با افزایش کارآیی های صنعت برق و امکانات تکنولوژیک مربوط به آن، استفاده از محصولات وابسته به آن نیز رشد چشمگیری داشته است؛ چنانکه باید اذعان داشت روشنایی، راه را برای یک تحول در شناخت و طراحی معماری باز کرده است.
 این محصولات که مشتمل بر انواع چراغ ها و سیستم های روشنایی هستند، ابزار اصلی نورپردازی را تشکیل می دهند. با تنوع این ابزار، طراحان با مسئله ای مواجه می شوند و آن انتخاب صحیح وسیله نوری و تعیین محل مناسب برای آن است. چنین مشکلی پیچیده تر از تامین کمی نور است.
 

light in space.jpg

 اگر چه لامپ های عریان قادرند نیازهای کمی نور را به آسانی مرتفع کنند، واضح است که جنبه های دقیق تامین آسایش و نکات ظریف زیبایی شناسی از عهده این وسایل ساده برنمی آید. در حقیقت گره کار در تهیه و تامین نور نیست بلکه تنظیم منابع نوری برای خلق محیط مناسب بصری، مسئله اصلی است.

در بررسی های انجام شده پیرامون استفاده افراد از نور و چگونگی نورپردازی منازل مسکونی خود، اطلاعاتی راه گشا به دست آمده است که راه را برای راهنمایی تولیدکنندگان، طراحان و نهایتاً استفاده کنندگان باز می کند یا باعث سوق دادن آنان به سمت استفاده از منابع نوری مطلوب و راهنمایی عموم به استفاده درست از منابع در اختیار می شود.

 ابتدا این نکات را مرور کرده و در ادامه، نکاتی را درباره روشنایی عمومی از نظر می گذرانیم. افراد مورد مطالعه در این مبحث در پاسخ به سؤالی در زمینه استفاده از نور عمومی و موضعی در محل زندگی خود اکثراً اذعان دارند که نور عمومی را بیشتر از نور موضعی در محل زندگی خود استفاده می کنند. 75% افراد، نور عمومی و 25% نیز نور موضعی را مورد استفاده قرار می دهند.
 در مورد استفاده از انواع مختلف چراغ های روشنایی، بازار خرید و استفاده به ترتیب با 50% و 35 % و۱۰%  در اختیار چراغ های سقفی، دیواری و پایه دار زمینی قرار می گیرد که این خود می تواند موید استفاده بیشتر مردم از نورهای عمومی در محل زندگی خود باشد.


light in space (2).jpg

رنگ غالب نورهای مورد استفاده نیز حکایت از این دارد که نورهای با رنگ سرد، بیشتر از رنگ های گرم در بین مردم طرفدار دارد. اکثر مصرف کنندگان و خریداران چراغ های روشنایی هنگام خرید محصول مورد نظر، اولویت هایی را برای آن مدنظر دارند که زیبایی منبع نوردهنده، کیفیت نوردهی آن، قیمت و نصب و نگهداری آن، به ترتیب از عوامل دخیل در خرید و جذب مشتریان به محصولات است.
در اینجا به بررسی عواملی می پردازیم که عوامل اصلی در روشنایی محیط هستند. قابلیت دید در ناحیه تامین روشنایی، مهمترین نیاز استفاده کننده در محیط است. این قابلیت به عواملی بستگی دارد که به بعضی از آنها اشاره می کنیم.

شدت روشنایی:

 
برای هر ناحیه تامین روشنایی خاص باید میزان منابعی از شدت روشنایی ایجاد شود.
 شدت روشنایی در سراسر ناحیه ای که تامین روشنایی آن مدنظر است باید به طور معقولی یکنواخت باشد. این بدان معنی است که سر تا سر اتاق باید به میزان مناسبی روشن شود. این امر به منظور اجتناب از ایجاد نواحی تاریک با وسعت زیاد است که ممکن است در حالتی که شخص بایستی از ناحیه تامین روشنایی مربوط به خود به اطراف نگاه کند بر تطابق چشم اثر بگذارد.شدت روشنایی باید با استانداردهای مربوطه انتخاب شود.

سطوح مجاور:

 از تفاوت زیاد در شدت روشنایی سطوح مجاور باید اجتناب شود. تفاوت بین شدت روشنایی سطوح مجاور نباید از نسبت ده به یک تجاوز کند. از این رو درخشندگی اطراف ناحیه تامین روشنایی باید کمتر از درخشندگی خود ناحیه تامین روشنایی باشد؛ در غیر این صورت، قابلیت دید در این ناحیه، مختل می شود.
همچنین ممکن است باعث خستگی چشم شود، زیرا در این حال باید خود را دو برابر با شرایط جدید
تطبیق دهد. (مثل هر بار که چشم از صفحه تلویزیون به اطراف منحرف می شود و دوباره به صفحه بر می گردد). در صورت تداوم این کار، چشم خسته شده و منجر به ناراحتی هایی از قبیل سردرد، خستگی مفرد و غیره می شود.

حفظ شدت روشنایی:

 به منظور اطمینان از اینکه شدت روشنایی مورد نظر همواره تامین می شود، باید تدابیری برای حفظ شدت روشنایی، تعمیر و نگهداری و تمیزکردن چراغ ها اتخاذ شود.
شدت روشنایی نباید هرگز به کمتر از 80 درصد مقدار توصیه شده افت کند. در طراحی های خوب روشنایی، برای جبران تقلیل نوردهی در نتیجه کهنگی لامپ و تجمع آلودگی روی چراغ ها، شدت روشنایی اولیه، بیشتر از مقدار لازم در نظر گرفته می شود.

کنترل خیرگی چشم:

به منظور پیشگیری از ایجاد خیرگی ناراحت کننده چشم ناشی از منابع نوری، درخشندگی آنها در زاویه های دید معمولی باید محدود شود.
لامپ های بدون پوشش، باعث ایجاد خیرگی ناراحت کننده چشم می شوند زیرا درخشندگی آنها معمولاً خیلی زیاد است. این امر در مورد لامپ های فلورسنت بدون

پوشش در حالتی که کار مداوم در زیر نور این لامپ ها مورد نیاز است نیز صادق است.
چراغ هایی همانند لامپ فلورسنت از نوع بلند با پایه های باریک، بدون استفاده از وسایل کنترل چشم از قبیل پخش کننده های منشوری یا شبکه ای به کار می روند. با این حال، در حالی که مدت زمان قرارگیری در زیر نور لامپ های فلورسنت بدون پوشش برای مثال در راهروهای اتاق استراحت و غیره کم باشد، استفاده از آنها قابل قبول است.

انعکاسات ناخواسته:

 برخی از انعکاسات ممکن است در کارایی یا راحتی اشخاص، اختلال ایجاد کنند؛ مثلا انعکاس نور از روی سطوح براقی که روی آنها مطالبی نوشته شده است. معمولاً این امر خارج از کنترل طراح روشنایی است؛ زیرا به وضعیت قرارگیری در ناحیه تامین روشنایی نسبت به منبع نوری بستگی دارد. توزیع روشنی سطوح داخلی اصلی: علاوه بر کنترل درخشندگی منابع نوری، روشنی سطوح داخلی اصلی از قبیل دیوارها، سقف ها و غیره از طرق زیر حاصل می شود:

1.    درنظرگرفتن ضرایب انعکاسی مناسب برای سطوح .
2.    تامین روشنایی مناسب برای سطوح

هدف از اتخاذ این تدابیر، اجتناب از تفاوت های بیش از حد روشنی سطوح وسیع است که در میدان دید قرار دارند. تفاوت های خیلی زیاد در روشنی سطوح همانند و درخشندگی بیش از حد منابع نوری باعث خستگی مفرط چشم ها می شود. از طرفی در صورتی که روشنی، خیلی یکنواخت باشد، تاثیر آن ایجاد محیط خسته کننده یا افسرده کننده است.

با اینکه توزیع روشنایی عمومی عامل اصلی است ولی شدت سایه ها نیز در محیط تاثیر می گذارد. شدت سایه ها به وسیله نوع توزیع نور تعیین می شود. مثلاًنوردهی با زاویه بسته باعث ایجاد سایه هایی با شدت زیاد می شود؛ در حالیکه لامپ های فلورسنت سایه هایی ملایم ایجاد می کنند.
 سایه های با شدت زیاد، معمولاً مناسب نیستند؛ به جز مواردی که هدف، ایجاد جلوه های ویژه باشد.

انتخاب مستقیم روشنایی:


سیستم های روشنایی باید به گونه ای انتخاب شوند که توزیع روشنی مورد نیاز را ایجاد کنند. این بدین معنی است که در مورد آویز یا چراغ هایی که روی سطوح نصب می شوند، در دفاتر کار و اماکن، حداقل 30 درصد نور منتشره باید به طرف بدن باشد. در این صورت می توان از کافی بودن روشنی سقف اطمینان حاصل کرد.

روشنایی غیرمستقیم:

نحوه عمل این نوع روشنایی به صورت توکار است. در این روش همه نورها به طرف سقف هدایت می شود و سایر سطوح در اتاق به وسیله انعکاس متقابل روشن می شود. نتیجه این امر، خسته کننده است؛ زیرا توزیع روشنی بیش از حد یکنواخت است.
 همچنین این نوع روشنایی کارایی خوبی ندارد و فقط در موارد خاص باید از آن استفاده کرد.

محل قرارگیری چراغ ها:

 ترتیب قرارگیری چراغ ها به منظور نیل به توزیع روشنی دلخواه لازم است به گونه ای باشد که نورکافی به قسمت های بالایی دیوارها و سقف برسد.
این امر عموماً نیاز به یک طرح قرارگیری چراغ ها در فواصل یکنواخت دارد تا بدین ترتیب شدت روشنایی مورد نیاز در صفحه مربوط به ناحیه تامین روشنایی حاصل شود. در حالی که ترتیب قرارگیری به صورتی است که فواصل بین چراغ ها از مقدار حداکثر نسبت به فاصله به ارتفاع نصب تجاوز نمی کند و فاصله از دیوارها نصف این فاصله است.


در مورد توزیع با زاویه بسته:

به منظور حص
ول اطمینان از اینکه روشنی دیوار کافی است چراغ ها را لازم است حتی نزدیک تر به دیوارها قرار داد. در مورد چراغ های با نوردهی به طرف بالا لازم است آنها را در فاصله حداقل 150 سانتی متر از نصف و حتی بیشتر از آن قرار داد؛ به طوری که نور به طرف بالا به خوبی روی سقف توزیع شود.

light in space (1).jpg

انتخاب رنگ نور منبع نور به عوامل زیر بستگی دارد:

1.    کاری که در ناحیه تامین روشنایی انجام می شود.
2.    شرایط داخل اماکن
3.    سازگاری با سایر منابع نوری موجود مثل لامپ های نور زرد

برخی از کارهایی که در ناحیه تامین روشنایی انجام می گیرند، نیاز به منابع نوری با بازده رنگ بسیار خوب دارند. مشخصه های منابع نوری در هر دو مورد بازده رنگ و دمای رنگ برای این کاربردها معمولاً در استانداردهای مربوطه تعیین می شوند.

انتخاب دمای رنگ به شدت روشنایی بستگی دارد. در شدت روشنایی کم، نیاز به دمای رنگ پایین است و در شدت روشنایی زیاد، نیاز به دمای رنگ بالا . این انتخاب احتمالاً پیرو این مسئله است که نور روز معادل دمای رنگ بالا با شدت روشنایی زیاد پنداشته می شود، در حالی که دمای رنگ پایین که بشر هنگام شب در اطراف آن

می نشست، برابر با شدت روشنایی کم تصور می گردید. انتخاب صحیح منابع نوری و ترتیب رنگ ها یک امر تجربی است، زیرا در مورد اینکه رنگ های مختلف در زیر نور منابع نوری مختلف و در محیط های مختلف چگونه به نظر خواهند رسید جز با تجربه شخصی نمی توان نظر داد.


برگرفته از سایت : خانه طراحی

آشپزخانه مخفی

کمپانی "فندی" این بار راه خود را به سوی آشپزخانه ها باز کرده و دکوراسیون منحصربفردی را برای فضاهای کوچک ابداع نموده است. این ایده جدید به عنوان یکی از برترین طراحی های سال اروپا شناخته شده است و دارای مزایای بیشماری می باشد. از جمله فاکتورهای ویژه این دیزاین نوین می توان به کم جا بودن، کاربردی بودن، زیبایی و قابلیت مخفی شدن آن اشاره کرد. این آشپزخانه کوچک و جمع و جور دارای همه امکانات یک  آشپزخانه کامل نظیر: گاز، سینک ظرفشویی، مایکروفر، چای ساز و قهوه ساز، یخچال و کلیه وسایل مورد نیاز دیگر می باشد. جالب اینجاست که این آشپزخانه به گونه ای طراحی گردیده است که همه این وسایل را در یک فضای کوچک جای می دهد. اندازه این آشپزخانه کوچک 246 سانتی متر است. جداره بیرونی آن چوب لاک الکل خورده است که به رنگ تیره در آمده و دارای رنگ های متفاوتی نظیر مشکی، شکلاتی، فیلی با پرداخت و جلای اطلسی می باشد. وسایل داخلی نظیر گاز، سینک، و قفسه های پایینی همگی استنلس استیل هستند. همانطور که در تصویر هم مشاهده می کنید در قسمت بالایی قفسه های شیشه ای نصب شده اند تا هم فضا را کاربردی تر کنند و هم کیفیت و زیبایی را ارتقا بخشندد. این آشپزخانه زیبا، مدرن، و مخفی موج خروشانی است که دنیای مدرن آتی را به فضاهای داخلی منازل دعوت می کند.

آشپزخانه مخفی

آشپزخانه مخفی
منبع : سایت مجله منزل